Bizim insanımızın vefa duygusu bir başka güzel. Bir hizmet yarışı var, sonuçları çok güzel. Son gazete manşetinde “ALLAH TUTTUĞUNUZU ALTIN ETSİN” yazıldı. Bu hayır ve hizmet yarışında olan tüm ailelerin kendi ve çocuklarının nafakalarını memleketin okulu, hastanesi, insanına vakfetmesi o kadar anlamlı ki. Manşetlere taşınan bu dua Buldanlının her birinin içinden geçirdiği duygularının bir öz bir ifadesidir. Gazete, manşeti ile duygularımıza tercüman olmuştur.
Bu vesile ile son zamanlardaki büyük hayır hizmetini taahhüt eden Ali Ulvi, Adnan, Ayhan ve Alper Bakkal’a tekrar teşekkür ederiz. Buldan’ımıza herhangi bir şekilde hizmet eden, eser bırakan tüm değerli hayırseverler ile onlara vesile olanların hepsinin ayrı ayrı “tuttukları altın olsun” kazançları bereketli olsun, aileleriyle birlikte sağlıklı bir hayat sürsünler.
Buldanlıların girişimci ve başarıya odaklı karakterleri sayesinde birçok işadamımız kendi alanında çok başarılara imza atmış olduğunu görüyoruz. Herkesin yüreğinin öncelikle memleketimiz için attığını düşünüyoruz. Yatırımlarını memleketimizin insanına ayırmış genç iş adamlarımızın başarıları bizi mutlu ediyor. Daha fazla ekmek kapısı, daha fazla işyeri ve istihdam alanı olmasından gene hemşerilerimiz faydalanacaktır.
BULDAN’IN GEÇMİŞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR
İnsanlarda doğal bir merak duygusu vardır. Geçmişlerini, atalarının ne zaman nereden geldiklerini, geçmişte neler yapıldığını, yaşandığını merak etmek çok güzel. Bununla ilgili bu zamana kadar Prof. Dr. Zeki Avralıoğlu hocamızın yazdığı eserinden başka ciddi bir çalışmanın olmaması ne kadar üzücüdür.
Ciddi ve bilimsel verilere dayalı tarih çalışmasının yapılması çok önemlidir ve bana göre acildir. Bu konuda gerek sivil toplum örgütlerimiz ile resmi makamların öncülük etmesi gerekir.
Buldan’a ilişkin ciddi kaynağın güncellenerek herkese ulaşabilecek bir kitap ve belge haline dönüştürülmesi gerekir.
Bu konuda yetişmiş ve Devlet Arşivlerinde görevli Yüksek Lisans çalışmasını bitirmiş ve şimdi Doktorasını yapan (Ali ve İbrahim Tural’ların yeğeni) Emre Polat’ın teşvik edilmesi ve hatta desteklenmesi lazımdır. Bu konuya gösterilecek hassasiyet Buldan’ın kazanımı olacaktır.
Sorunlar veya çözüm önerilerinin tartışılabileceği internet ortamındaki platformların da kullanılması gereklidir. Hiçbir şey yapmamaktansa bir şeyleri düşündüğünü ve öngördüğünü belli etmek bile faydalıdır.
Her konuda görüş, öneri ve eleştirileriniz için kolgesiz@hotmail.com, facebook “İSTANBUL’DAKİ BULDAN’LILAR” ve 05322352135 bana ulaşabilirsiniz. Temmuz 2012
Saygılarımla, Av. Alaiddin Kölgesiz
Yorumlar
Kalan Karakter: