Geçen gün internette “Çocuklar Duymasın” dizisinde yapılacak düğünün Buldan’da yapılacağı haberini görünce çok sevindim. Senelerdir tek amacımız var. O da memleketimiz, memleketimizin güzel insanları, onların daha iyi ve daha mutlu, daha zengin olması için ne bizim katkımız ne olabilir kaygısı. Bir nebze başardık bunu diye düşünüyorum. Çünkü öncelikle gazetemizle Buldan ve Buldan dışındakilerle olan irtibat kuruldu, kısmen de olsa birliktelik sağlandı. Hemşerilerimiz birbirlerinden haberdar olmaya başladı. Sosyal etkinlikler arttı.
Buldan’ımız medyada Denizli’nin diğer ilçelerine göre her zaman öndedir. Ama bu bile yetersiz kalmaktadır. 1970’lerdeki Şile Bezi üretimi ve kazancı 80’lerde havluya, 2000’li yıllarda ev tekstiline, havluya ağırlık verdi ve fark yaratmaya başladı. Son zamanlarda modayı yaratıp uygulayan ve modayı iyi takip eden dostlarımız peştamalda, havlunun her çeşidinde, ipeklide, perdede, masa örtüsünde farklılık getirdiler, çok güzel değerli aranan markalar da yarattılar. Bizler bunu İstanbul’da görüyoruz. Her geçen gün farklılıklarla önde olmaya devam ediyoruz.
Her markanın bir de tanıtıma ihtiyacı vardır. Marka büyük olurken kolayla olmuyor, kalitede her zaman en iyi olmak lazım. Ancak televizyondaki birkaç dakikalık görsel şölen milyonlarca insanın hafızalarında kalıyor, farkındalığını artırıyor. Bunun için Buldan isminin, malının geçeceği, sergileneceği ortamın görüntüsü bile reklam oluyor. İzleyenlerde de algıda seçicilik oluşturuyor. Bir mal alırlarken, seçerlerken fiyatından ziyade ismi ve markası Buldan malı diye tercih sebebi yapacaklar. Bunun için bu zamana kadar gerek önceki idarecilerimiz ve gerekse görevdeki Sayın Kaymakamımız Ahmet Bey ve Belediye Başkanımız Sayın Fahri Bey ellerinden geleni yapıyorlar. İstanbul’a defalarca gelip Buldan tanıtımı için yapılacak yatırımlar ile İstanbul’un turistik yerlerinde açılacak işyerleri için çok mücadele ediyorlar. Bizzat ben tanığım bunlara, İstanbul’dakiler dâhil çoğumuzun bundan maalesef haberi bile yok. Ama Allah razı olsun onlardan, bunun mücadelesi bile güzel.
Eğer televizyon dizileri ile yapılacak diğer program ve aktiviteler ile memleketimizi daha çok tanıtır veya ismini duyurursak hepimiz kazanırız. Sadece dokumacı esnafı değil, kazanılan katma değer ile memleketimize akacak para ile inşaatçımızdan, köylümüze kadar kısacası herkes kazanacak. TRT’nin bir başka yapımında gene Buldan tanıtımı vardı. “Evliyazadeler Konağı”, Buldan Yaylası, kısacası Buldan tanıtıldı. Hep birlikte böyle görsel etkisi büyük medya yayınlarına, televizyon programlarına, yapımına her türlü desteği verelim. Bu nedenle eğer o dizide düğün Buldan’da yapılır ise Buldan kültürü de kısmen tanıtılabilir. Reşit Öz ve Buldan’daki diğer destekçilerine yanlarında olduğumuzu gösterelim. Ne olursa olsun her yolu kullanarak, internette paylaşarak, e-posta ile bizler de, sizler de katkı yapabilirsiniz.
İZMİRDEKİ HEMŞERİLERİMİZİN AYLIK TOPLANTILARI VE DENİZLİDEKİ GEYENEKSEL KAHVALTILI TOPLANTILAR
İzmir Derneğinin paylaşılan internet (facebook) sayfalarında her ay belirli bir günde toplantı düzenlendiğini görüyoruz. SMS ler geliyor toplantımız var diye. Mehmet Seyrek abimizi ve İzmir’deki hemşerilerimizi yürekten kutlarım. Hiç olmaz ise birbirlerinin sağlık durumlarını hal ve hatırlarını sorabilecekleri birer aylık toplantıları, toplandıkları mekânları var. Cenazeden cenazeye karşılaşmıyorlar hiç olmazsa. Her cenaze bir kayıp demek. Yerine birini, gençleri, dostları evlatları getirmezseniz defnedilenlerle sayı bir gün bitecek. Denizli’de de her dönemde kahvaltılı toplantılar yapılıyor. Sivil toplum ve güçlenme, toplanmakla, dayanışma, kaynaşma ile olur. Gün geçtikçe azaldığımızı, bir gün biteceğimizi görelim.
Daha güzel projeleri ve hizmetler ile varsa görüş, öneri ve eleştirilerinizi bekliyoruz. kolgesiz@hotmail.com ve kolgesiz@gmail.com veya 0532.2352135, Aralık 2012
Selam ve saygılar. Av. Alaiddin Kölgesiz
Yorumlar
Kalan Karakter: