Yapımı adeta yılan hikayesine dönen, yapım öncesinde ve esnasında üzerinde tartışmaların yaşandığı Akçeşme-Acısu arası duble yolun orta refüjüne dikilen büyük boy çam ağaçlarının bir kısmı kurumaya yüz tutmuştu.
Yol yapımına başlamadan önce, Duran Çeşmesi mevkiindeki asırlık çınar ağacının bir gece ansızın kesilmesi üzerine bir kısım vatandaş ve çevre örgütleri tepki göstermiş ve hatta savcılığa suç duyurusunda bile bulunulmuştu.
Belediye, gerek oluşan tepkileri yumuşatmak, gerekse yola ayrı bir güzellik katmak düşüncesiyle orta refüjü büyük boy çam ağaçları ile donatmıştı. Bu çalışma da tepki çekmiş, bazı vatandaşlar bu ağaçların orta refüj ağacı olmadığını, belli bir zaman sonra yola zarar vermeye başlayacağından kesilmesinin zorunlu olacağını belirterek, ilerde kesilecek ağaçları buraya dikmek doğru değil demişlerdi. Ayrıca büyük boy ve çam ağacı olduğu için bu ağaçların tutmasının çok zor olduğu da söylenmişti.
Dikimlerin üzerinden üç ay kadar bir zaman geçmiş ve yol daha trafiğe açılmadan ağaçların yarıya yakını kurumaya yüz tutmuştu. Belediye ekipleri kuruyan ve kuruyacak durumdaki ağaçları gene ayni boydaki yenileri ile değiştirdi. Bu fidanların bir tanesinin belediyeye maliyetinin yaklaşık 20-22 TL arasında olduğu sanılıyor.


Yorumlar
Kalan Karakter: