Temeli atılan tesis, Denizli ili ile Güney ilçesi arasında Cindere Barajı ve Yenice-Sarayköy Sulaması’nın başlangıcı olan Yenice Regülatörü arasındadır.
Proje ile Yenice- Sarayköy sulamasında pompajla sulanan 105.560 dekar alanın cazibeyle sulanması hedeflenmektedir.
Halihazırda her yıl 2,5 milyon TL enerji bedeli harcanarak pompajla sulanan bu alanlar cazibeli olarak sulanacak ve sulamada ortaya çıkan enerji bedeli ortadan kalkmış olacaktır. Böylece Denizlili çiftçilerin ödemiş olduğu sulama ücreti üçte bire düşecektir.
Ayrıca, temeli atılan bu iletim kanalının sonuna Yenicekent Hidroelektrik Santrali yapılacaktır. Yapımı planlanan 23,7 MW kurulu güce sahip Yenicekent HES ile de yılda yaklaşık 76 milyon kilowat.saat enerji üretilmesi hedeflenmektedir.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Denizli ilinin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “13 adet sulama ve 27 adet taşkın koruma tesisini tamamladık. Ayrıca son 9 yılda 814.300 dekar alanda çalışma yaptık ve 38.387.000 fidan diktik. Bunlarla beraber 3 adet kent ormanı, 1 adet bal ormanını ve 32 adet mesire yerini de Denizlili vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Denizli’ye 2003-2011 arasında toplam 748.617.410 TL yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda verdiğimiz 4 müjdeden biri olan Yenicekent İletim Kanalı Projesini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: