CEVİZ “YEŞİL ALTIN” OLDU
Buldan’da son yıllarda artarak dikilen ceviz ağaçlarından kaliteli ürün alınıyor.
Yayınlanma :
09.10.2019 17:56
Güncelleme :
09.10.2019 17:56


Buldan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre dikimden itibaren 5-7 yıl arası zaman alan ceviz üretiminde Buldan, Denizli ilçeleri içinde söz sahibi konumunda. Geçmiş yıllardaki dikimlerde Şebin, Kaman, Yalova çeşitleri ağırlıkta olmasına rağmen son üç yılda Chandler, Fernette ve Fernor çeşitleri dikimi yapılıyor.
Ağustos ve Eylül aylarında yapılan hasatta verimin yüksek olduğu gözlenirken Buldan pazarında kabuklu cevizin kilogramı 20-25 TL arasında satılıyor. Masraf ve bakımının diğer ürünlere göre daha az ve ağaç ömrünün çok uzun olması, pazarlamasında büyük sıkıntılar yaşanmaması ve tüketiminin çok olmasından dolayı ceviz üretiminin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceği tahmin ediliyor.



Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: