Son gazetemizde yayınlanan yazımla siyasilerimizi eleştirmiş, hayırseverlerimize de ayıp ettiğimizi yazmıştım.Her yazımda cep telefonumu yazdığımdan abartmasız beni onlarca kişi telefonla aradı. Gerçekleri yazdığımı aynı duygu ve kaygıları paylaştıklarını ifade ettiler.
İnternette Samet Kıyak’ın yöneticiliğini yaptığı www.buldanliyiz.biz internet gazetesinde de “KÖLGESİZ VATANDAŞIN SESİ OLDU” başlığıyla aynı yazı paylaşmış.Biz uzaklardan ancak bu kadarını görebiliyoruz diyordum. Meğer herkes bizim gibi düşünüyormuş. Son zamanlardaki yerel seçimler sebebiyle de siyaset de yeterli heyecanı yakalamışken bunları ifade etmek belki daha da etkili olur. Nasıl olsa yerel seçim de olsa başkan adayları ile partinin başkanları yöneticileri de sizlere bizzat gelecekler veya sizlerin bulunduğu ortamlara katılacaklar ve mecburen sizlere görüşlerini ve önerilerinizi soracaklar. O zaman duygularınızı, eleştirilerinizi paylaşın, herkes duysun. Onlardan çözüm önerilerini somut olarak sorun, kaydedin, kaydettirin, dilekçe verin, gerekirse beyan veya taahhüt alın,yazılı hale getirin. Söz uçar yazı kalır. Hesap sormanız daha kolay olur.
Aslında benim yazdıklarım yeni yazılmış veya yeni söylenen şeyler değil ki. Yıllardır herkes bu duyguları dillendirir ama dedikodu aşamasında kalırdı. Hep siyasetçilerimize kabahat buluruz. Bu doğru ve kesin ama bizlerde, sizler de hiç mi kabahat yok? Geçen yazımda çok beklersiniz derken bunu kastediyordum. Siyasetçilerimiz merkezi yönetime etkili olamıyor ise bunun sorumlusu hepimiziz.
Sanki bu yazdıklarımı, kaygılarımızı, düşüncelerimizi yarın önünüze gelecek siyasilerimiz bilmiyor mu? Herkes her şeyi biliyor. Şimdi soruyorum. Kaç kişimiz partilere üye olarak kayıtlı? Kaç kişimiz sivil toplum örgütünde faaliyetlere katılır, seçer, seçilir? Bir elin nesi var, iki elin sesi var demiş atalarımız. Siyasete katılmazsak, örgütlü olmazsak daha çok bekleriz. Hiçbir talebimizi kabul ettiremeyiz. Onların verdikleriyle, yani lütfettikleriyle yetinir ve avunuruz.
Geçen yazımda özellikle hayırseverlerimize ayıp ettiğimizi yazmıştım. Gazetemizdeki haberle öğrendiğim kadarıyla Göğüs Hastalıkları konusunda uzman hastane olması dışında diğer branşlardaadeta uzman doktor yokmuş! Buldan’daki tüm sağlık hizmet binalarını hayırseverlerimiz yapmışlar. Onlar yapsınlar, hatta içine gereken cihaz, tesis ve makinelerin bir kısmını alsınlar, hediye etsinler, o hastanelere uzman doktor bulunmasın, bulunanlar da kaçmak için fırsat arasın. Buldan’da kaç uzman var diye sordum. Bana gülerek cevap verdiler, gelmiyorlar, gelenler de durmuyorlar dediler. Sordum bizim hiç göz doktorumuz olmadı dediler. Ne acı değil mi? Bundan hepimiz sorumluyuz. Önce siyasilerimize etki edebilmek için dedikodu değil, bizzat katılım ile siyaset yapmak, hesap sormak, talep etmek, taleplerde ısrar etmek, takipçi olmak sonuna kadar da mücadele vermek gerekiyor.
İSTANBUL’DAKİ GENÇLER YENİ SÜRPRİZLER YAPACAKLAR
Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşabileceğimiz sürprizlerimiz var. İstanbul’da çok şey değişecek. Değişimler ve gelişmeler internet yoluyla veya SMS’lerle paylaşılacaktır.
İletişim için Facebook “İSTANBUL’DAKİ BULDAN’LILAR” ile “DENİZLİ BULDANLILAR DERNEĞİ” ve kolgesiz@hotmail.com; Cep telefonum: 05322352135, Kasım2013Selam ve saygılar. Av. AlaiddinKölgesiz
Yorumlar
Kalan Karakter: