Memleketimizin hayırseveri de bir başka oluyor, samimi ve içten gelen çıkarsız bir yardım, hayır duygusu. Yaptıkları, yapacakları yardımları vergilerinden düşme hakları olduğu halde düşmeyen bu büyüklerimize Allah hayırlı bol kazançlar versin, yardımlarına devam etsinler.
Kısmet oldu, Fehmi, Mehmet ve Şükrüye Erensoy’un yaptırdıkları Dört Eylül Fehmi, Mehmet ve Şükrüye Erensoy Ortaokulunun 19 Ekimdeki açılışına geldik. Hava güzel, ortam güzel, okul harikaydı. Buldanlı şairimiz Hayrani’nin tanımlamasıyla bir “İrfan Abidesi”, ilim yuvası olmuş, benim de mezun olduğum okulum. Misafirlerin ilgisi, Erensoy kardeşlerin gerekirse ihtiyaç durumuna göre ek derslik ve okul yaptırma sözleri daha anlamlıydı. Adeta motive ettiler diğer hayırseverlerimizi.
İzmir ve İstanbul’dan açılışa gelen büyüklerimize teşekkürler. Açılış sonrası Ticaret Odasında başkan Halil Baştürkmen’in öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Buldan platformu gündeme getirildi, kısmen de olsa tartışıldı. Görüldü ki, Buldan için eylem planına da sahip çıkmak, bir şeyler yapabilmek, yapmaya çalışmak fikri de destek gördü. Açılış sonrası Yaylada misafirlere verilen davet de iyi planlanmış. Kaymakam ve Belediye Başkanımızın düzenlediği çağla dövmesi ve diğer özel yöresel damak zevkimize uygun menüler de harikaydı.
SANATÇILARIMIZA VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Tarihe not düşülmesi bakımından günümüzün Yunus Emresi diye tanımlanan, 14 adet şiir kitabı yayınlanmış, birçok şiiri de ilahi formunda bestelenmiş ve halen yayınlanmakta olan eserlerin sahibi, hak şairi hemşerimiz M. Hacı Ziya Demirbaş’ı tanımak onurunu taşıyorum. İlerlemiş yaşına rağmen, halen daha çok şiir yazıp, hat sanatıyla da ilgilendiğini, sık sık televizyonlarda canlı yayınlara katıldığını söylemem yeter herhalde. Şairlere, sanatçılara, zanaatkârlara, fotoğraf sanatçılarımız, tiyatrocular, ses sanatçıları bilim insanlarımız ile eserlerine sahip çıkalım.
Ayrıca memleketimize yapılan her iyilik, her eser aynı şekilde takdir bulmalı. İyilik hareketine hız veren bu son okul açılışının devamı için manevi destek hepimizden.
Bu vesile ile Şair Hayrani’nin “İrfan Abidesi” şiirini yazımda ekliyorum. Daha evvel gazetemizde de yayınlanan 40 kıtalık Buldan şiirinin bizim için anlamı daha bir başka tabiî ki. Buldan için, Buldanlı için üreten, şiir yazan, fotoğraf çeken, resim yapan, güfte ve beste yapanların, şarkılarımızı, türkülerimizi söyleyenlerin başımızın üstünde yeri var.
Her konuda görüş, öneri ve eleştirileriniz için kolgesiz@hotmail.com, facebook “İSTANBUL’DAKİ BULDAN’LILAR” ve 05322352135 bana ulaşabilirsiniz. Ekim 2012
Saygılarımla, Av. Alaiddin Kölgesiz
Çok merhametlidir YARATAN,
O RAHMAN’dır ve dahi RAHİM,
Emre uyanlara hitaben,
“Haramdır” der cevri cahim.
*************************
Onlar verdiğim serveti,
Harcarlarsa cemiyete,
Dünyasında lütfa erer,
Ahretimde mağfirete.
************************
Amel defterlerini kapatmam,
Gelen dualar sevap olur,
Zilzelehe’de buyruğumdur,
Kim ne ettiyse cevap bulur.
************************
İşte Hacı Evliyazade,
Kardeş; Fehmi, Mehmet, Şükrüye,
Bütün zenginler böyle olsa,
Yükselmez mi? Canım TÜRKİYE.
*******************************
Mahallemizden dört eylüle,
Dikilen irfan abidesi,
Zilzele’ye giriftar oldu,
Fehmi, Mehmet ve Şükrüye’si.
******************************
Yılmadılar ne maddiyattan,
Ve nede vücudu zahmetten,
Ceddiniz dahi nasip alsın,
Buyurduğu lütfu rahmetten.
****************************
Burada okuyan çocuklar,
Çözecekler nice sorunları,
Dualar şükranlar sizleredir,
Ey Hacı Evliya torunları.
*******************************
Buldanlı olarak memnunuz;
Bu vefa dolu halinizden,
Büyükler alnınızdan öpsün,
Küçüklerse ellerinizden.
******************************
Hayrani der; bu abidede,
Daim yanacak irfan nuru,
Ta İsrafil aleyhi selam,
Üfleyene dek malumsur’u.
İstanbul, Ambarlı, 14.10.2012
Bilgi notu: “Hayrani” mahlasıyla şiirlerini yazan şairimiz Hacı M. Ziya Demirbaş’tır.
Günümüzün Yunus Emre’si diye de tanınan halk ozanı, Hak şairi “Hayrani” tarafından Buldan’da Dört Eylül Ortaokulunu yaptıran ve açılışında da bizzat kendisinin okuduğu Buldanlı Hayırseverlerden Hacı Evliyaoğullarından Fehmi, Mehmet ve Şükrüye kardeşler için yazılmıştır.
Yorumlar
Kalan Karakter: