Cumhuriyet Halk Partisi Buldan İlçe teşkilatı seçim startı verdi. CHP Denizli milletvekilleri Melike Bsmacı, Gülizar Biçer Karaca ve Kazım Aslan ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli CHP yönetim kurulu üyeleri ve CHP Buldan İlçe teşkilatı üyelerinin katıldığı yemekli toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Belediye Düğün Salonunda yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Musa Ünsal “ CHP ye üye olan her kardeşime yürek dolusu sevgilerimi sunuyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu benim ilçe başkanlığımda dördüncü seçimimdir. Geçen dönem AKP İl Başkanı Avni Örki Buldan’da seçimleri kaybetmelerini yol kazası olarak nitelediler ve Buldan AKP nin kalesidir demişlerdi. Buldan artık CHP nin kalesi olmuştur. Biz CHP olarak oylarımızı artırarak Buldan’da yine birinci parti olacağız” dedi. Divan başkanlığını Bekir Çapar’ın yaptığı toplantıda daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında “ Sizler direnişinizin sembolüsünüz. Sizler CHP bayrağını Buldan’a dikmiş, emektar, vefakâr, cefakâr Cumhuriyet Halk Partilisiniz. Biz barışın kardeşliğin, huzurun teminatıyız. Bugün ülkemizde Türk’ü Kürdü birbirine düşman etme gayretleri var. Israrla Kürt kökenli kardeşlerimiz PKK nın kucağına itilmek istiyor. Ülkemizin üzerinde derin oyunlar oynanıyor. Bu oyunları bizler bozacağız. Ülkede iktidar olmak Buldan’da birinci parti olmak için çalışacağız. Bu seçimlerde Buldan’da yüzde elli oy alacağız” dedi.
Daha sonra söz alan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı “Mustafa Kemal’in yolundan 92 yıldır ayrılmadan yürüyoruz. 2002 de halka hizmet etmek için gelenler bugün ülkemize nifak tohumu ekmektedirler. 400 vekil isteyenler şehit analarının yüzlerine bile bakamamaktadırlar. Eğitimin, bilimin ışığında Mustafa Kemal’i, İnönü’yü, Ecevit’i bilen çocuklarımızı yetiştirmek için CHP iktidarını kurmak istiyoruz. Yurt ve dünya barışının tesis edilmesi için, Anayasal hak ve özgürlükler için, üretemeyen çiftçiye, kazanamayan esnafa çare olmak için CHP iktidarı tek çözümdür” dedi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Aslan’da “ Denizli ve Türkiye’nin dertlerine çare olmak için yola çıktık. Birlik ve beraberlik içinde özgür biçimde görüşlerimizi sunduk sizlerle birlikte omuz omuza çalıştık. Şu anda üç milletvekili olarak yine sizlerin gayretiyle 1 Kasım seçimlerinde Denizli’de birinci parti olacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’da CHP üyelerini selamlayarak başladığı konuşmasında yemin töreninin hemen ardından Denizli’yi karış karış gezdiğini belirterek “Sizlerle her zaman yan yana omuz omuza olduk. Yine hep birlikte sizlerle çalışarak ülkeyi diktatör yönetim anlayışından kurtaracağız. Ülke bugün hükümetsiz kalmışsa, terör belası azmışsa, bunun tek sorumlusu 400 vekil isteyen diktatördür. 1 Kasım seçimleri için yine yollara düşeceğiz. Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi.
Toplantıda daha sonra 7 Haziran seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili aday olan Adil Demir, Ahmet Divarcı, Halis Ödel ve Mehmet Ali Orpak sırasıyla CHP üyelerine seslendiler. Parti üyeleri ile katılımcılar 1 Kasım seçimlerinde izlenecek yol haritası ve strateji, ve politikalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: