İlçemiz Yeni Mahallede şimdiki TOKİ konutlarının yanında yapılması planlanan 80 adet 2+1, 72 adet 3+1 olmak üzere toplam 152 konut için müracaat süresinin az kalmasına rağmen yeterli başvuru olmadığı için iptal edilmesi söz konusu oldu.
Buldan Kaymakamlığına vekaleten bakan Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya başkanlığında, Ali Haydar Akın Kültür sarayında konu ile ilgili olarak bir toplantı yapıldı. Toplantıda yapılacak olan konutlarla ilgili olarak bilgi veren TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu, bu konutların Buldan için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben aslen Acıpayamlıyım. Buldan’da benim memleketim sayılır. Çok uygun şartlarda ve 20 yıla kadar uzayan vadelerle ve depreme dayanıklı bu 152 konutun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Hemşehrilerimin de bu fırsattan yararlanmasını istiyorum. 2+1 konutlar için 2000 TL, 3+1 konutlar için de 4000 TL başvuru ödemesi var. Yapılacak 152 konut için en az 80 başvurunun olması gerekiyor. Şu ana kadar yeterli başvuru sayısına ulaşamadık. 17 Kasım son tarih. Bu tarihe kadar yeterli başvuru olmazsa proje iptal olacak ve de yazık olacak. Eşinin veya kendisinin üzerinde herhangi bir tapulu evi olmayan herkes başvurabilir. Anne- babasından veya herhangi bir yakınından miras yoluyla hisseli evi olanlar da bu başvuruyu yapabilir.”
Kaymakam Fatih Akkaya da Sarayköy’deki TOKİ konutları için bizzat kendisinin başvurusu olduğunu belirterek, imkan olsa Buldan’daki TOKİ konutlarından da bir tane yazılmak istediğini söyledi. Başvurunun yeterli olmamasının üzücü olduğunu söyleyen Kaymakam Akkaya, “kaymakamlık olarak yeterli tanıtımı yapamamış olabiliriz. Bunu kalan kısa sürede telafi edeceğiz. En kısa sürede daha daha geniş katılımlı bir toplantı daha yapacağız. Daha geniş kitlelere ulaşmak için de gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu projenin iptal olmaması için uğraşacağız. Pazartesiden itibaren Kaymakamlıkta ayrı bir masa oluşturup müracaat eden vatandaşlarımıza yardımcı olacağız.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: